Planttijd van de Vuurdoorn (Pyracantha)

3 July 2024

Planttijd van de Vuurdoorn (Pyracantha)

De vuurdoorn (Pyracantha) is niet alleen een prachtige toevoeging aan uw tuin, maar ook een effectieve manier om uw eigendom te beveiligen. Met zijn scherpe doorns en opvallende bessen biedt hij zowel bescherming als kleur. Hieronder leest u hoe en wanneer u het beste een vuurdoorn kunt planten.

Beste planttijd

Hoewel de vuurdoorn het hele jaar door geplant kan worden, is april of mei de meest geschikte periode. In deze maanden is de bodem meestal niet bevroren en kunnen de wortels zich goed vestigen voordat de hete zomermaanden beginnen.

Voorbereiding op het planten

Voor u begint met het planten van uw vuurdoornhaag, is het belangrijk om de juiste voorbereidingen te treffen.

Beschermende kleding

De doorns van de vuurdoorn zijn scherp en kunnen verwondingen veroorzaken. Draag daarom altijd handschoenen en beschermende kleding tijdens het planten.

Voorbereiden van de grond

  1. Verwijder Onkruid: Maak de grond vrij van onkruid tot zeker een halve meter rondom de plaats waar de haag komt te staan. Dit voorkomt dat het onkruid de voedingsstoffen opneemt die uw haag nodig heeft.

  2. Graaf Plantgaten of een Geul: Maak plantgaten of een geul van minimaal 35 centimeter breed en een halve meter diep over de hele lengte van de haag. Bewaar de uitgegraven aarde, deze heeft u later nog nodig.

  3. Woel de Bodem Los: Maak de grond op de bodem van de plantgaten of geul los. Dit kan door de geul wat dieper te graven en een deel van de aarde terug te gooien. U kunt ook bodemverbeteraar toevoegen voor een betere grondstructuur.

Planten van de vuurdoorn

  1. Plaats de Planten: Zet de vuurdoornplanten in de geul of plantgaten. Zorg ervoor dat ze rechtop en in het midden staan. Bij zware, kant-en-klaarhagen is het handig om met twee personen te werken.

  2. Veranker de Planten: Gebruik de uitgegraven aarde om de vuurdoornhaag te verankeren. Gooi de aarde over de wortels en druk deze voorzichtig aan met uw voet om schade te voorkomen.

Gerelateerde producten

Oranje vuurdoorn

Oranje vuurdoorn

Rode vuurdoorn

Rode vuurdoorn

Goudoranje vuurdoorn

Goudoranje vuurdoorn

Gele vuurdoorn

Gele vuurdoorn